Over “Niemandsland” (2024-2025)

Wat ligt er op de grens tussen waken en slapen, tussen dag en nacht, realiteit en fantasie? In het moment van gewichtloosheid waarin je even vergeet waar je vandaan komt en er in de verte niets te zien is. Je was onderweg maar weet niet meer waar naartoe, was op zoek en bent vergeten naar wat. Het is hier prachtig. Verwachting bleek misleidend, de teleurstelling heeft je hier gebracht.

Niemansland is een boeiende verzameling grappige, nuchtere en ontroerende beschouwingen over zoeken, vallen en vinden en verschijnt in de vorm van een LP + tekstbundel en een live liedprogramma met vertellingen en gedichten. Het verhaal begint op een nacht in de gitzwarte schaduw van het kerkje van Persingen, waar Yildiz Gies een oude bekende treft die haar verwelkomt in zijn universum en haar confronteert met de misleiding van haar eigen verwachtingen.

De afgelopen jaren bracht Yildiz Gies in eigen beheer haar eerste dichtbundel uit, Eigenlijk wilde ik naar Terschelling, in samenwerking met illustratrice Doesjka Bramlage. Ook bracht ze verschillende nummers uit, waaronder Niet alleen, waarvoor ze zelf een animatievideo maakte. 

Ze speelde eerder in Tapas Theater, Torpedo Theater, Bevrijdingsfestival Wageningen, huiskamer- en theaterfestival Broadway Texel en op verschillende poëzie – en muziekpodia en schreef in opdracht voor onder andere BEP Magazine, Kinderen voor Kinderen en Vrijheid Regio Nijmegen.

Trailer Niemandsland 2024-2025
Materiaal preview Niemandsland 2024-2025

Praktische informatie en planning

Yildiz Gies speelt dit programma in wisselende bezetting; Niemandsland kan zowel solo als met band worden geboekt. Doelgroep is liefhebbers van poëzie, theater en muziek.

Het programma is geschikt voor voornamelijk theater en voor theaterpodia op festivals en kan volledig versterkt, deels versterkt of volledig onversterkt worden gespeeld. We nodigen geïnteresseerden uit om contact met ons op te nemen voor meer informatie en overleg.

Biografie www.yildizgies.nl/biografie
Email info@yildizgies.nl
Telefoon 06 3481 0612
Website www.yildizgies.nl

Planning:

2024 zomer en najaar I single releases
2025 voorjaar I LP + bundel release

Bevestigde optredens:

2024 I 18 mei I Texel I Theaterfestival Broadway
2024 I 19 mei I Texel I Theaterfestival Broadway
2024 I 7 juni I Terschelling I Café de Vijfpoort tijdens Oerol (te gast bij Rocco Ostermann’s matinee)
2024 I 8 juni I Terschelling I Café de Vijfpoort tijdens Oerol (te gast bij Rocco Ostermann’s matinee)
2025 I 02 feb I Texel I Theater de Toegift

Voor dit programma ontving Yildiz Gies een financiële bijdrage van het Cultuurfonds en van de Groeispurt, om zo alle kanten van haar makerschap te kunnen laten zien en zowel als schrijver, muzikant én dichter het podium op te gaan met haar verhalen.