Voorverkoop ep

Dankjewel voor je interesse! Wat fijn dat je overweegt een bijdrage te leveren in het realiseren van mijn ep. Ik neem je graag mee in mijn motivatie, proces van de afgelopen jaren en mijn wens. Aan het eind laat ik je weten hoe je kenbaar kunt maken dat je bij wil dragen en welke opties er zijn.

Achtergrond
Een aantal jaren heb ik gezocht naar wat mijn vorm was. Schreef ik liever in het Nederlands of het Engels? Zag ik mezelf als liedjesschrijver of als schrijver van gedichten en korte verhalen? Ik dacht een tijdje, dat ik hierin een keuze moest maken, en wist niet goed hoe die keuze dan te maken. Ondertussen probeerde ik uit, trad op, nam liedjes op (zelf thuis, en in de studio) en schreef verder aan teksten en muziek. Steeds vaker ging ik op zoek naar de raakvlakken in wat ik maakte, en ik besloot ook buiten mijn optredens, te onderzoeken hoe ik alles wat ik schreef en de verschillende vormen ervan, met elkaar kon combineren.

Proces
Dit deed ik onder andere door in 2019 mijn stapel met teksten en muziek mee te nemen naar theaterwerkplaats Roest en te vragen aan Noortje Buiting wat ik hiermee nou eens zou kunnen doen. We schepten orde in het geheel en zochten de rode draad in mijn werk. Werkten aan een kop en een staart en aan mijn vertelvorm. En in 2020 viel alles op zijn plek, in de voorstelling Onverwacht, bestaande uit liedjes, verhalen en gedichten over de misleiding van de verwachting en de schoonheid van de teleurstelling.

Er stonden 24 optredens gepland door het hele land, waar ik de voorstelling al spelende zou bijschaven om daarna het eindresultaat te spelen in Noortjes theater. Alles lag klaar, inclusief een (bescheiden) decor en een prachtige poster, gemaakt door Roy Soetekouw en Revi Bloemendal. Helaas, net als bij vele anderen, werden de optredens geannuleerd wegens Covid. Ironisch wel, gezien de titel, natuurlijk.

Resultaten
In de twee Covid jaren erna schreef ik gestaag verder, en bracht een nieuw nummer uit, Niet alleen, waarvan ik de video zelf animeerde met als basis de tekening die Maikel Verkoelen maakte voor de hoes van dit nummer. Ook maakte ik een dichtbundel, Eigenlijk wilde ik naar Terschelling, met tekeningen van Doesjka Bramlage, waarvan alle 100 exemplaren binnen een maand werden verkocht en waarvan nu een tweede druk is uitgebracht, en maakte ik in samenwerking met StudioBont een poster van mijn gedicht Nijmegen, geschreven voor hun eerste editie van BEP Magazine.

Huidige activiteiten
Op dit moment zit ik in een leertraject om beter te leren mixen en produceren en werk ik aan twee opnames: Waar ik aan denk en Koningsplein. Ondertussen herschrijf ik materiaal uit de niet gespeelde voorstelling en breid ik het uit met nieuw materiaal, om straks alsnog het podium op te gaan met een veranderde versie van mijn verhaal.

Wens
Wat ik mis, en ook miste in de tijd dat ik optrad vóór Covid, is een cd om aan te kunnen bieden bij mijn optredens. Want ook al zijn er tegenwoordig streaming platforms zoals Spotify (waarop mijn tot nu toe uitgebrachte nummers ook te beluisteren zijn), telkens weer kom ik erachter dat mensen juist graag iets in handen hebben en het jammer vinden dat ik geen cd te koop heb wanneer ik speel. Het voelt gek op te treden en dan telkens nee te moeten verkopen als iemand om een cd vraagt. Simpelweg omdat ik dit niet volledig zelf kan financieren. Terwijl er geen gebrek is aan materiaal; daar ligt het niet aan!

Daarom heb ik de wens een fysieke cd (of eigenlijk uitgebreide ep) te maken, met daarop een combinatie van reeds uitgebrachte nummers en nieuwe nummers, namelijk:

 • Luchtballon (uitgebracht)
 • Oorlog op zee (uitgebracht)
 • Leuke meid (uitgebracht)
 • Niet alleen (uitgebracht)
 • Waar ik aan denk (nog niet uitgebracht)
 • Koningsplein (nog niet uitgebracht)
 • Eén Kus (optie, nog niet uitgebracht)

Om de ep te realiseren krijg ik te maken met de volgende kosten:

 • Begeleiding bij het zelf mixen van de twee nog niet uitgebrachte nummers
 • Mastering van de nieuwe opnames en liefst ook re-masters van twee reeds uitgebrachte nummers 
 • Vormgeving
 • Drukkosten voor de inlay of wallet
 • Persing van de glasmaster en de cd zelf 
 • Stemra kosten

De totale kosten zullen onder andere afhankelijk zijn van de gekozen verpakking van de cd, de vormgeving, keuze voor het type drukwerk en de oplage. En dát is dan weer afhankelijk van het budget dat ik heb, en dus… juist, jouw bijdrage! 

Inventarisatie
Daarom heb ik dit formulier gemaakt, zodat ik kan uitvinden of het haalbaar is de cd te gaan maken. Je kunt het zien als voorverkoop. In het formulier kun je aangeven hoeveel je wil bijdragen en je krijgt er afhankelijk van de bijdrage het volgende voor terug:

€ 10,- I Je krijgt de ep wanneer deze klaar is
€ 20,- I Je krijgt de ep plus de poster Nijmegen
€ 25,- I Je krijgt de ep plus de dichtbundel Eigenlijk wilde ik naar Terschelling
€ 35,- I Je krijgt de ep, de dichtbundel Eigenlijk wilde ik naar Terschelling en de poster Nijmegen
€ 50,- I Je krijgt al het bovenstaande, plus een handgeschreven gedichtje over een onderwerp dat jij mij geeft 
€ 100,- I Je krijgt de ep, de dichtbundel Eigenlijk wilde ik naar Terschelling en de poster Nijmegen, plus een optreden in jouw huiskamer van 30 minuten (datum in overleg) BINNEN regio Nijmegen (binnen 25km)
€ 150,- I Je krijgt de ep, de dichtbundel Eigenlijk wilde ik naar Terschelling en de poster Nijmegen, plus een optreden in jouw huiskamer van 30 minuten (datum in overleg) BUITEN regio Nijmegen (25km of verder)

Belangrijk om te weten
Eerst zal ik moeten gaan inventariseren of ik met jullie bijdragen het maken van de cd kan voorfinancieren. Hierover ontvang je in mei of juni bericht. Niet haalbaar gebleken? Dan betaal je natuurlijk niets. Wel haalbaar gebleken? Pas dan zal ik je vragen het bedrag aan mij over te maken en kan ik je laten weten hoe en wanneer je je tegenprestatie ontvangt. Geef dan ook svp alleen aan dat je bij wil dragen, als je dit zeker weet en ik er tegen die tijd nog steeds een beroep op mag doen. Want het zou natuurlijk vervelend zijn als ik denk dat het kan en dan tijdens het proces ontdek dat toch te veel mensen zich hebben bedacht en het dan niet kan afronden.

Hopelijk heb ik je voldoende kunnen meenemen in mijn plan. Schroom niet me iets te vragen als je meer wil weten. Mail of bel, alles is okay!

Hier kun je het formulier invullen.

Dankjewel! Ik ben je mega dankbaar.

Liefs,
Yildiz