Over mij

Fijn dat je meer wil weten over wie ik ben en wat ik doe. De meeste muziek en teksten schrijf ik vanuit mijn prachtige kleine houten boshuis in Berg en Dal bij Nijmegen. Ook ga ik soms op pad met mijn bus Hector, op zoek naar verhalen en inspiratie en mooie plekken om onderweg te werken aan mijn materiaal.

Ik beschouw mezelf als maker. Soms dicht ik. Soms schrijf ik liedjes. Soms schrijf ik een verhaal. Soms maak ik een video. Het maakproces is waar ik het meeste plezier uit haal.

Ook beschouw ik mezelf als toeschouwer. Inspiratie haal ik voornamelijk uit het dagelijks leven, en uit het gedrag van de mensen om mij heen. Uit hun veelzeggende vluchtige signalen, uit de gesprekken die zij voeren wanneer ze denken dat niemand hen hoort. De zeggingskracht van het ogenschijnlijk banale alledaagse maakt me ervan bewust dat je schoonheid vindt in de kleinste dingen, zolang je maar goed kijkt. Om je heen zie je de mooiste films. Kijken is dan ook mijn grootste hobby. 

Op dit moment werk ik nog hard aan de voorstelling “Onverwacht”, een voorstelling over de misleiding van de verwachting en de schoonheid van de teleurstelling, en speel daarom iets minder. Komend jaar laat ik het resultaat graag zien en horen.

Wil je iets vragen, iets zeggen of samenwerken? Neem dan contact op, per mail  bijvoorbeeld.

Voel je natuurlijk vooral vrij om ondertussen mijn gedichten, verhalen of treinverhalen te lezen. Of een kijkje te nemen bij mijn alter-ego Yilli-G. En niet te vergeten: mijn muziek te luisteren op Spotify of één van de andere streaming kanalen. Ik hoor graag wat je ervan vindt!

Yildiz

Bewaren

Foto door Dieter Schalk